NORD 2018: Niels Fredrik Dahl

Lørdag 15. september 2018 kl: 08:09 af: Tvøresund

Nordisk Litteraturfestival 2018:
Mød Niels Fredrik Dahl (NO) i en samtale med Thorvald Steen (NO), modereret af Klaus Rothstein, på NORD. Fredag. d. 14. september kl. 18.00-18.50, Store Scene.

KILDE: Helsingør Kommunes Biblioteker.

Med ’Mor om natten’ lader den anerkendte norske forfatter Niels Fredrik Dahl pennen bevæge sig helt tæt på det levede liv, når han skriver et portræt frem af en mor og af en voksen søn, der har levet deres liv på afstand af hinanden.
”Mor er ingen steder. Hun er ikke i graven, selv om hendes navn står på stenen, lige under fars navn. Hun er ikke på biblioteket, hun er ikke på fjeldet. Hun er ikke i rækkehuslejligheden, de boede i. Det ved jeg: Jeg står udenfor og ser ind.”
- Citat fra bogen: 'Mor om natten'

En mor giver sin voksne søn sine dagbøger, inden hun dør. Natbøgerne. 13 år senere åbner han dem – og hans forestillingsverden rystes. Moren, familien, barndommen og ikke mindst sig selv: Han må se på det hele med nye øjne.

Med ’Mor om natten’ lader den anerkendte norske forfatter Niels Fredrik Dahl pennen bevæge sig helt tæt på det levede liv, når han skriver et portræt frem af en mor og af en voksen søn, der har levet deres liv på afstand af hinanden. En dybt personlig roman om depression, arv, ensomhed, løgne og selvbedrag - og om ikke at ville kendes ved sig selv.

”Alle vil ses som den, de er, siger vi, men det, vi egentlig vil, er måske at blive set som en anden end den, vi er, og at frygten, den som trykker, som af og til lammer os, skyldes, at vi er bange for at blive set som den, vi er.
At overgive sig til den, man er, eller det, der er. ”
- Citat fra bogen: 'Mor om natten'

Niels Fredrik Dahl (NO) (f. 1957) en af Norges markante forfattere. Han har udgivet noveller, digte, gendigtninger, skuespil og romaner. Dahl er blevet nomineret til og har modtaget flere priser, bl.a. Brageprisen for romanen ’På vej til en ven’ (2003). Romanen 'Mor om natten’ (2017, da. 2018) blev af flere norske anmeldere fremhævet som en af årets bedste bøger i 2017.