NORD 2018: Ida Jessen

Søndag 16. september 2018 kl: 21:40 af: Tvøresund

NORD 2018:
Mød Ida Jessen på nORD i samtale med Nanna Mogensen, redaktør og studievært på DR's litteraturmagasin, Skønlitteratur på P1
Fredag d. 14. september kl. 17.00-17.50, Store Scene, Kulturværftet, Helsingør.

KILDE: Helsingør Kommunes Biblioteker.
Hun er blevet sammenlignet med Herman Bang, har modtaget et væld af priser og solgt 100-tusindvis af sine bøger, der er ladet med stilfærdig betydning og eksistentiel meningsfylde. Mød Ida Jessen på nORD.
Ida Jessen er en vigtig stemme i den nordiske realistiske fortælletradition. Hun gæster nORD med romanen ’Telefon’, en selvstændig fortsættelse til Hvium-bøgerne: ’Den der lyver, ’Det første jeg tænker på’ og ’Børnene’, som hun modtog De Gyldne Laurbær for.

Der er gået 15 år siden sidst, og Lisa, præsten fra Hvium, bor nu i København med sin familie. Her tager hun vagter for en telefontjeneste; opringninger fra ensomme, til tider desperate mennesker.

Og en aften er der pludselig en stemme i røret, som river op i den 15 år gamle tragedie, hvor Lisas syvårige søn blev dræbt af en flugtbilist.

’Telefon’ skildrer de utilslørede, livsblottende, spontane og livsvigtige telefonsamtaler, som Lisa har med fremmede mennesker i den anden ende af telefonen. Den kredser om store spørgsmål som sorg og tilgivelse, og hvad en samtale er, og hvad den kan.

’Telefon’ udkommer lige op til nORD.

Ida Jessen (DK) f. 1964. Uddannet cand.mag. i litteraturhistorie og massekommunikation fra Aarhus Universitet. Ida Jessen har en årrække boet i Norge og bor nu i København.

Jessen har udgivet en lang række noveller, romaner og børnebøger. Hun mestrer i den grad den psykologiske realisme og skildringen af livets grænsesituationer.

Igennem årene har Ida Jessen modtaget flere priser for sine bøger, bl.a. De Gyldne Laurbær i 2010 for ’Børnene’, der også var nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris samme år. For ’En ny tid’ blev Ida Jessen tildelt både Blixenprisen og DR Romanprisen 2016, og i 2017 fik hun Kritikerprisen for romanen
’Doktor Bagges anagrammer’.