NORD 2019: Nordens første Klassikere – At holde liv i historien

Tirsdag 17. september 2019 kl: 09:41 af: Tvøresund
Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Hvordan gør man det historiske stof nærværende og levende?
Snorres Edda og Den poetiske Edda står som de vigtigste indgange til nordisk tænkning og mytologi.

Den poetiske Edda, om de nordiske guder og helte, er netop udkommet i en ny dansk gendigtning for første gang i 75 år. En begivenhed i sig selv, som er blevet modtaget med overvældende gode anmeldelser: “Spillevende verdenslitteratur” kaldte Information bogen.

Mød middelalderhistoriker og sagprosaforfatter Tore Skeie (NO) – anerkendt for at løfte historieskrivningen op på et højt litterært niveau – Thorvald Steen (NO), forfatteren bag en lang række roste, historiske romaner bl.a. om middelalderen, og Rolf Stavnem (DK) – filolog og oversætter af Den poetiske Edda – til en samtale med lektor og litteraturkritiker Erik Skyum-Nielsen; om eddadigtningen, om Snorre Sturlason, om historieskrivning som skønlitteratur og som sagprosa og om, hvordan man puster liv i historien.
Præsentation: Gertrud Højlund


Klik venligst
Klik venligst

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


E-mail adresse:

Du vil modtage en e-mail der indeholder dagens vigtigste nyheder. E-mailen kan også indeholde annoncer fra vores annoncører. Du kan når som helst framelde dig nyhedsbrevet enten ved denne formular eller via et link nederst i den mail du dagligt modtager.