NORD 2019: Kvinder, sprog og kunstnerisk skabertrang

Søndag 15. september 2019 kl: 17:36 af: Tvøresund
Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Nordisk Litteraturfestival 2019: Kvinder, sprog og kunstnerisk skabertrang
Er du tøsefornærmet? Så må du mande dig op!
Hvordan farver sproget vores virkelighed? Hvilke forestillinger om køn ligger der indlejret i vores sprog? Og hvornår tager man ordet – i stedet for at vente på det?

En af Norges fremtrædende intellektuelle, sprogforsker og forfatter til bl.a. den prisvindende bog 'Hvem sagde hvad – kvinder, mænd og sprog' Helene Uri, har over en 10-årig periode undersøgt, hvordan sproget bekræfter og afkræfter vores forestillinger om køn.

Professor emerita Birgitte Possing afdækker i sin bog 'Argumenter imod kvinder' den modstand, som kvinder har mødt og stadig møder i deres professionelle stræben fra demokratiets indførelse til i dag.

Skuespilleren Ditte Hansen har igennem sin prisvindende tv-serie 'Ditte og Louise' og filmen af samme navn sat skarpt fokus på kvindens vilkår i en mandsdomineret branche.

Mød Helene Uri (NO), Birgitte Possing (DK) og Ditte Hansen (DK) i samtale om sproget, der former os, om kvinder og kunstnerisk skabertrang.
Moderator: Dorte Krogsgaard
Filmet fredag d. 13. september kl. 14.00 - 14.50 på Store Scene, Kulturværftet Helsingør


Klik venligst
Klik venligst

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


E-mail adresse:

Du vil modtage en e-mail der indeholder dagens vigtigste nyheder. E-mailen kan også indeholde annoncer fra vores annoncører. Du kan når som helst framelde dig nyhedsbrevet enten ved denne formular eller via et link nederst i den mail du dagligt modtager.