nORD hylder Pontoppidan

Mandag 25. september 2017 kl: 08:08 af: Tvøresund
Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Nordisk Litteratur Festival 2017:
En gigant i dansk litteratur. Den evigt aktuelle, danske forfatter Henrik Pontoppidan markeres med en samtale mellem Michael Falch, Iben Mondrup og Katrine Marie Guldager.
Moderator: Erik Skyum-Nielsen
Optaget fredag 15. september på store scene.

Henrik Pontoppidan modtog for 100 år siden Nobelprisen i litteratur for romanen ”Lykke-Per”. Det markerer festivalen, når sangeren og forfatteren Michael Falch og forfatterne Katrine Marie Guldager og Iben Mondrup samtaler med lektor Erik Skyum-Nielsen om Pontoppidan og særligt ”Lykke-Per”.

Henrik Pontoppidan (1857-1943) kaldte sig selv for stridsmand. Han var en utrættelig revser af det danske samfundsliv og en dyb menneskekender.

Pontoppidans første værker er præget af en stærk social kritik; værker, der belyser og tager parti for de undertrykte i samfundet. Han levede op til tidens - og Georg Brandes - ideal om at sætte problemer til debat. I hans senere romaner er vægten i højere grad lagt på psykologiske spørgsmål. Pontoppidan undersøger skarpt og nuanceret hvad mennesket i grunden er, og hvordan det bliver påvirket og formet af samfundet.

Lykke-Per

Med ”Lykke-Per” skriver han den roman, der i dag står som et hovedværk over forfatterskabet. Hovedpersonen er Per Sidenius, der rejser fra sit barndomshjem for at skabe et nyt liv og omforme samfundet efter sine egne idealer. En roman om livslyst og udfoldelsestrang, om forholdet mellem religion og videnskab, om det moderne menneskes udvikling. En roman, der er lige så levende og aktuel at læse i dag, som da den blev skrevet for mere end 100 år siden.


Klik venligst
Klik venligst

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


E-mail adresse:

Du vil modtage en e-mail der indeholder dagens vigtigste nyheder. E-mailen kan også indeholde annoncer fra vores annoncører. Du kan når som helst framelde dig nyhedsbrevet enten ved denne formular eller via et link nederst i den mail du dagligt modtager.