nORD: Hallgrímur Helgason

Søndag 24. september 2017 kl: 11:18 af: Tvøresund
Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Nordisk Litteratur Festival 2017: Hallgrímur Helgason. En af Islands helt store samtidsforfattere gæster nORD med den skæve, muntre og delvist selvbiografiske dannelsesroman ”Søsyg i München".
Hallgrímur Helgason gæstede nORD fredag d. 15. september kl. 17.00 på Store Scene.
Interviewer: Jakob Moll

München i 80’erne. En ung islandsk kunstner er rejst til Tyskland for at studere på Kunstakademiet. Han føler sig meget islandsk og fremmed over for den nye verden af kunstnere og tyskere og et miljø, der er præget af kold krig og humorforladthed. Mens han maler billeder, begynder han i en pendulerende tilstand mellem selvovervurdering og mindreværd at kaste en sort, selvantændende masse op, som han skjuler i et ølglas i sin inderlomme. Et glas, der bliver tungere og tungere at bære på, jo længere tid han er væk hjemmefra. ”Søsyg i München” er en fortælling om en mand, der forsøger at blive kunstner – og sig selv. En skildring af en tidsånd og et kunstnermiljø skrevet med Helgasons prægnante sans for sort satire.

Mød Hallgrímur Helgason på nORD når han gæster festivalen med ”Søsyg i München”.

"Vores skøre yndlings-islænding er i gang igen, denne gang med ”Søsyg i München”, en bog der er intet mindre end genial."

- Die Welt

"En stor fornøjelse at læse, plottet er ubetaleligt (...) Dette er den islandske version af James Joyces ”Portræt af kunstneren som ung mand”. Hallgrímur Helgason er en af vores mest underholdende, originale og opfindsomme forfattere.

- Kvennabladid
Klik venligst
Klik venligst

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


E-mail adresse:

Du vil modtage en e-mail der indeholder dagens vigtigste nyheder. E-mailen kan også indeholde annoncer fra vores annoncører. Du kan når som helst framelde dig nyhedsbrevet enten ved denne formular eller via et link nederst i den mail du dagligt modtager.