MINDE OM: Steen Thomsen

Tirsdag 9. august 2016 kl: 17:51 af: Tvøresund
Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Dødsfald: Torsdag formiddag 14. juli 2016 døde Steen Thomsen, 71 år - en udadvendt, energisk og vellidt Helsingørdreng, der livet igennem gjorde sig gældende som sportsmand, Falck-leder, byrådsmedlem og ved festlige lejligheder.

Steen Thomsen voksede op i Helsingør, og med en realeksamen i ryggen gik han på købmandsskole og blev ansat i et bilfirma. Men efter værnepligten skiftede han til Falck og blev hængende der - først i Hillerød, så som vagtmester og siden udrykningsleder i Hørsholm.

Sport og politik
Langt op i årene var Steen Thomsen også ihærdig svømmer, håndbold- og fodboldspiller. Han var i mange år med i HIF's håndboldbestyrelse, og han var med til at skifte en intern idrætsforening hos Falck, hvor Helsingør-teamet flere gange blev danmarksmestre i fodbold.

Netværk og familie
Ved siden af byrådsarbejdet lagde Steen Thomsen både energi og erfaring i bestyrelsesarbejde i Teknisk Museum, Lokalbanken, Turistforeningen, Nordkysthallen, Gurrevjeens Skole og amtets Skoleidræt - foruden Round Table og mere fornøjelige poster som Morgensvømmerne, Stejlepladsgruppen og Helsingoranersamfundet, hvor han i flere Hamletrevyer tog kegler som en kærligt parodieret Kaj Tikøb.

Det sidste halvandet år blev Steen Thomsen sat ud af spillet af en tilbagevendende lungekræft, der satte sig på både hjernen og nyrerne, og han var begyndt at forberede de nærmeste på, at han skulle dø. Efter eget ønske tilbragte han sine sidste dage på hospice i Sct. Lucasstiftelsen.

Se her uddrag af et interview med Steen Thomsen, som blev optaget af TV Øresund en sommerdag i 2004 i Steen Thomsens gamle have i Borupgård.


Klik venligst
Klik venligst

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


E-mail adresse:

Du vil modtage en e-mail der indeholder dagens vigtigste nyheder. E-mailen kan også indeholde annoncer fra vores annoncører. Du kan når som helst framelde dig nyhedsbrevet enten ved denne formular eller via et link nederst i den mail du dagligt modtager.